EUCO – European Convention

29 Aprilie – 3 Mai, 2015 – Bucuresti

EUCO este cel mai mare eveniment Rotaract din Europa si un prilej pentru participanti sa faca schimb de idei, sa participe la diferite sesiuni ale conferintei si workshop-uri, dar si sa cunoasca cultura si istoria locului. In 2015, am avut sansa, alaturi de alte 6 cluburi Rotaract, sa organizam EUCO pentru prima oara in Romania, in Bucuresti.
Tema conferintei a fost LEADERSHIP, iar invitatii speciali au fost Petrica Diculescu, Guvernator District 2241 Romania si Republica Moldova si George Smidelik, Organization Psychologist, Reprezentant al Districtului 2390, fost membru Rotary International Comitetul RYLA.

Believing. We take dreams seriously!

Prima zi a conferintei a fost impartita in patru workshop-uri la care au participat in total 100 de membri. Workshop-urile au venit in completarea temei conferintei dezbatandu-se subiecte precum Cum sa devii un antreprenor sau Modalitati prin care sa aduci mai multi membri in clubul sau districtul tau, workshop adresat in principal actualilor si viitorilor presedinti.

Dream. Believe. Make it Happen!

Sfarsitul conferintei a culminat cu o seara de gala desfasurata la Palatul Parlamentului, o cladire iconica pentru Bucuresti, unde au participat 900 de membri Rotary si Rotaract veniti din 46 de tari din toata lumea. Invitatii au petrecut o seara memorabila cu muzica vibranta in compania prietenilor vechi si noi din familia Rotaract.

In cadrul acestei conferinte a debutat si proiectul Ludoteca Apolodor di Labrador, organizat de Rotaract Romania si Republica Moldova in parteneriat cu Biblioteca Nationala a Romaniei. Proiectul a avut ca scop crearea unui spatiu cultural si distractiv dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani. Ludoteca isi propune sa ii aduca pe cei mici mai aproape de carti si de lectura prin diferite activitati care sa le testeze imaginatia si creativitatea.