Inaugurarea Ludotecii „Apolodor din Labrador”


12 Martie 2016, Biblioteca Naţională

Începand cu ora 10:00, clubul Rotaract Bucuresti şi Biblioteca Naţională  anunţa cu bucurie inaugurarea Ludotecii „Apolodor din Labrador”, singurul spatiu de joaca si de lectura gratuit din Bucuresti.

Ludoteca „Apolodor din Labrador” este un concept creat de Rotaract România și Republica Moldova împreuna cu Biblioteca Națională a României, un spatiu dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani. Ludoteca pune la dispozitie carti ilustrate si jucarii si poate fi folosita ca loc de desfasurare  activităţi educaţionale şi creative, de relaxare, divertisment, ateliere de colorat si spectacole de teatru.

12 Martie – Inaugurare Ludoteca 

Sambata 12 Martie, incepand cu orele 10:00 pana la orele 14:00, clubul Rotaract Bucuresti si Biblioteca Nationala va asteapta la Evenimentul de inaugurarea a Ludotecii „Apolodor din Labrador”.

La eveniment vor participa sponsorii care au sustinut crearea conceptului si amenajarea spatiului unde acum se afla ludoteca, Marian Popa, CEO Deutsche Bank Global Technologies si organizatia De-a Arhitectura.

Atelier „Scrisoare pentru casa mea” – De-a Arhitectura

In cadrul evenimentului, arhitecti si voluntari de la De-a Arhitectura vor organiza un atelier pentru copiii prezenti numit “Scrisoare pentru Casa mea”. Un atelier in care „Vorbim despre case, intelegem ca ele sunt diferite, ca si oamenii care le locuiesc. Casa devine un personaj. Vom intelege cum functioneaza serviciul de Posta si vom experimenta trimiterea unei scrisori”, Corina Croitoru, reprezentant De-a Arhitectura.

Spectacol de dans  – Club Alternativ

Impreuna cu indrumatorii lor, copiii de la Club Alternativ au pregatit pentru sambata 12 Martie un spectacol de dans.

Clubul Alernativ este un proiect marca Policy Center for Roma and Minorities, prin intermediul caruia copiii care provin din medii defavorizate au sansa sa descopere si sa experimenteze diverse activitati cotidiene obisnuite. Clubul de Educatie Alternativa sustine si promoveaza scoala ca fiind calea de iesire din conditiile precare ale ghetoului din Ferentari.

Scurt istoric

Povestea Ludotecii “Apolodor din Labrador” a inceput anul trecut, cand Rotaract Romania si Republica Moldova a organizat pentru prima oara, in Bucuresti, Conventia Europeana a cluburilor Rotaract – EUCO 2015, desfasurata in perioada 29 aprilie-  3 mai.

Astfel, aproximativ 900 membri Rotaract si personalitati Rotary din peste 50 de tari au fost invitati sa doneze carti ilustrate in cadrul proiectului “Colors of the Future”, ca un prim pas in infiintarea spatiului dedicat copiilor din cadrul Bibliotecii Nationale a Romaniei. Ludoteca a fost gandita ca un spatiu cultural si distractiv, cu scop educativ pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 10 ani.

Rotaract este o asociaţie de cluburi sponsorizate de Rotary, pentru tineri cu vârste între 18 și 30 de ani. Cluburile Rotaract au ca arie de acțiune atat comunitățile locale precum și universitățile și sunt sponsorizate de un club Rotary local. În România funcționează 55 de cluburi Rotaract cu peste 800 de membri, iar la nivel mondial organizația întrunește peste 200.000 de membri.

Contact

Crina Curtescu, Rotaract Bucuresti

e-mail: crina.curtescu@rotaract.ro

Telefon: 0754.041.014