Martisorul PRIETENIEI

16/23 februarie 2013, Scoala 136, Ferentari, Bucuresti

Rotaract Bucuresti a sarbatorit Ziua Mondiala Rotary International in serviciul comunitatii

Sambata 23 februarie, membrii clubului Rotaract Bucuresti au participat la Actiunea Martisorul. Initiativa de a crea martisoare are ca scop strangerea de fonduri pentru organizarea unei tabere educationale “7 ani in 7 zile”, ce urmeaza a se desfasura in vacanta de vara.

Club Rotaract Bucuresti este primul club infiintat in Romania, in urma cu 18 ani. Cei 40 de membri, cu varste cuprinse intre 18 si 30, s-au implicat cu energie si entuziasm in viata comunitatii, fie prin programe educationale, actiuni umanitare, ecologice sau artistice.

Rotaract este un program al Rotary International, prima organizatie mondiala creata pentru a servi. Compusa din peste 33.000 de cluburi in cel putin 200 de tari si arii geografice, cei 1.2 milioane de membri formeaza o retea globala de lideri in comunitate, profesie si afaceri, care isi dedica timpul si talentele servirii comunitatii lor si celor aflati in nevoie din intreaga lume, in spiritul valorilor etice inalte si al bunei intelegeri.

Pe 23 februarie, Rotary International sarbatoreste infiintarea, la Chicago, in 1905, a primului club Rotary, cu scopul de a desfasura activitati in sprijinul comunitatii, in spiritul prieteniei si al bunei intelegeri.

Respectand deviza Rotary International a serviciului mai presus de sine, proiectele Rotaract servesc comunitatii locale. Actiunea Martisorul si Tabara 7 ani in 7 zile sunt proiecte realizate cu si in sprijinul Clubului de Educatie Alternativa, o initiativa a Policy Center for Roma and Minorities, organizatie non-profit ce urmareste incluziunea sociala a romilor si a celorlalte minoritati etnice. Clubul de Educatie Alternativa ofera copiiilor din cartierul Ferentari o alternativa la viata cotidiana obisnuita prin activitati educationale si recreative, menite sa imbunatateasca prezenta si performantele scolare.