Acesta este Rotaract Bucuresti 

Rotaract Club București este primul club Rotaract din România, chartat în anul 1994, și parteneri ai clubului Rotary București.

Suntem o echipă de tineri dinamici și entuziaști, care își dorește să se dezvolte alături de comunitatea din care facem parte.

Principalul obiectiv al clubului nostru este pregătirea profesională a membrilor noștri.

Ne dorim să aducem un aport semnificativ în comunitatea din care facem parte. Astfel, îl realizăm prin acţiuni culturale, social-umanitare de dezvoltare a comunităţii, care lasă organizatorii cu un bagaj de cunoștințe, experienţe și amintiri de neuitat.

Leadership-ul este unul din elementele cheie al dezvoltării, iar cu ajutorul clubului Rotary, tinerii rotaractieni își pot dezvolta și îmbunătăți această abilitate.

În acest sens, membrii Rotaract pot lua parte la diferite activități precum RYLA (Rotary Youth Leadership Awards), Youth Exchange, forumuri și training-uri vocaționale.

Din punct de vedere organizaţional, Rotaract Club București este un ONG şi poate fi urmărit pe www.mfinante.ro.

Alături de celelalte cluburi Rotaract din țară și din Republica Moldova, formăm Districtul Rotaract 2241 – România şi Republica Moldova, tot o structură de tip ONG. 

Încurajând networking-ul, clubul nostru a avut ocazia să colaboreze cu diferite cluburi din lume, acțiuni ce au reprezentat win-win-uri durabile: proiecte cu un puternic impact pozitiv în comunități, prietenii și amintiri de neuitat și, mai ales, înfrățirea cluburilor.

Ne face o deosebită plăcere să menționăm înfrățirile realizate de-a lungul timpului, ce fac parte din cultura noastră organizațională, precum și puncte-cheie din istoria noastră.

.

2021

Deși pandemia ne-a oprit în a călători fizic, nu ne-a împiedicat să creăm legături, momentan virtuale, cu Rotaract Club Curitiba Leste din Brazilia. Deși a fost un an rotaractian atipic, plin de provocări și încercări create de mediul înconjurător, am reușit să găsim soluții. În ciuda tuturor întâmplate, am fost mai uniți ca niciodată, neuitând misiunea noastră de a servi mai presus de sine. Inspirându-ne din tema anului ”Rotary creează oportunități”, dedicarea noastră s-a materializat în 7 proiecte pentru comunitatea din care facem parte. unem mereu accentul pe calitate și nu pe cantitate, de aceea dezvoltarea atât personală, cât și profesională a membrilor noștri reprezintă o prioritate pentru noi. De-a lungul timpului, membrii au putut lua parte la diferite training-uri, proiecte susținute în cadrul ședințelor, conferințe, pe care dorim să le amintim încă o dată.
Descoperă anul

2011

Rotaract Club București în parteneriat cu Rotary Club București, Rotaract Club Teka Tg. Mureș și Inspectoratul General al Poliției Române - Direcția Rutieră prezintă, prin proiectul "Centura de siguranță îți poate salva viața!", un simulator de accidente cu ajutorul căruia se puteau testa în condiții de siguranță efectele pe care le poate provoca un accident rutier.

2010

Înfrățire cu Rotaract Palermo.

Are loc proiectul de înfrățire cu Rotaract Palermo.

2008

Crearea proiectului ”Astăzi, tu dăruiești!” Proiect pe care toate cluburile Rotaract din România îl organizează în fiecare an cu scopul de a crea o atmosferă caldă cu ocazia sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun, copiilor, familiilor sau chiar bătrânilor cu posibilităţi financiare reduse.Oricine vizitează Cora în perioada sărbătorilor, poate dona alimente. Donaţiile vor ajunge la familii nevoiaşe şi la centrul de copii.

2007

Înfrățirea cu Rotaract Iași

Are loc înfrățirea cu Rotaract Iași. Se realizează proiectul “Cinematograful mobil” ce a constat în promovarea scurt metrajelor ce ating teme sociale, politice și economice. Se dorește informarea tuturor persoanelor ce nu au posibilitatea de a se uita la TV. Se face strângerea de fonduri pentru Spitalul de Boli Pulmonare din București – Din cauza condițiilor minime, spitalul nu poate obține autorizație de funcționare. Așadar, cei din Rotaract s-au oferit să dea o mână de ajutor. S-au strâns paturi, așternuturi, saltele, tensiometre și glucometre

2006

Înfrățire cu Rotaract Kulübü Ýstanbul

Are loc proiectul de înfrățire cu Rotaract Kulübü Ýstanbul. Feedback proiect: ”Dear Mark I appriciate for your hospitality. Our Romania trip was amazing. Everything was wonderful and flawless. I believe that this cooperation produce perfect projects. It is a big proud to have a twin club like yours. I thýnk Marilena and Buket entitle for a special thanks for this organisation. We re growing impatient to host you in Ýstanbul as soon as possible. We began to organise for this. Best regards, Özgür Kaya”

2005

Apare prima revistă districtuală Rotaract. Împreună cu Rotaract Bucuresti Universitate, s-a organizat un training pentru Președinții cluburilor din toată țara la Bușteni. Se înființează încă 2 comisii în cadrul clubului: de comunicare și de finanțe. Se realizează mini-conferințe susținute de fiecare membru despre domeniul în care activează și contribuția sa în cadrul acelui domeniu.

2004

Are loc proiectul anti-drog derulat în licee, unde au fost susținute workshopuri. Se începe realizarea unei reviste a clubului - “Rotaract Life!", devenind chiar apoi districtuală. Se înființează echipa Relații Internationale. Minutele încep să fie scrise. Se organizează petrecere de Crăciun împreună cu cei de la Rotaract Universitate la Glamour Club. Se oferă cadouri de Crăciun pentru tinerii de la Alternativa 2003 – materiale necesare pentru pictură și desen, dulciuri și portocale.

2002

Întâlnirile aveau loc la Casa Petroliștilor, iar petrecerile se țineau la membri acasă...Încă se făceau poze cu aparat cu film. Se participă la balul de aniversare a 10 ani al clubului Rotary București. Se implementează cotizația 100.000 lei începând din octombrie și tot de atunci absentele nemotivate se penalizează cu 15000 lei bucata. Se consideră absențe motivate numai cele care sunt anunțate unuia din membrii comitetului.

1994

14 noiembrie

Chartarea primului club Rotaract din România, Rotaract Club București