Primii pasi in primul ajutor

9-11 Martie 2015, Bucuresti

Rotaract Bucuresti, in parteneriat cu Salvamont Dambovita Smurd si Departamentul de Voluntariat Asociatia de Salvare Bucuresti (A.S.S.B), a organizat o sesiune de instructaj in cadrul proiectului Primii pasi in primul ajutor. Aproximativ 450 de elevi din trei Colegii Nationale din Bucuresti, Sfantul Sava, Mihai Viteazul si Gheorhe Lazar, au participat la trei sesiuni de instructaj invatand astfel tehnicile de baza necesare acordarii primului ajutor. Elevii au putut beneficia de cunostintele si experientele medicului Petru Acon de la Salvamont Dambovita Smurd si al presedintelui A.S.S.B, Adela Grasu, reusind astfel sa invete care sunt masurile de prim ajutor pe care le pot acorda persoanelor inconstiente cu functii vitale si celor fara functii vitale.

Instructajul s-a finalizat cu o evaluare a cunostintelor dobandite in cele trei zile prin inmanarea unor formulare de feedback care s-a concretizat printr-o nota medie de 4.5/5 acordata evenimentului. Copiii care au fost prezenti la aceste cursuri au fost rasplatiti cu o diploma de participare si un ghid de prezentare a notiunilor elementare de acordare a primului ajutor.

Primii pasi in primul ajutor este un proiect marca Rotaract Iasi Copou care, datorita impactului si feedback-ului pozitiv, a devenit un proiect districtual preluat de mai multe cluburi din districtul 2241 – Romania si Repulica Moldova.